Aproape 2300 de olteni, puși la pat de viroze și pneumonii. Oltul primește alte 33.320 de doze de vaccin antigripal

161
Aproape 2000 de persoane au ajuns la medic într-o săptămână
bla bla

Sezonul rece nici nu și-a intrat bine în drepturi și face ravagii printre olteni, a căror sănătate este afectată de viroze respiratorii și pneumonii. 140 de persoane din județ au ajuns la spital.

2299 de olteni, toți tineri de până în 19 ani, au căzut victime virozelor și pneumoniilor săptămâna trecută, numărul celor care au ajuns la medic fiind foarte mare. Potrivit DSP Olt, “În  săptămâna de supraveghere 21 – 27 octombrie a acestui sezon rece s-au  înregistrat 1.656 cazuri cu 47 internări de ARI și 643 cazuri cu 93 internări  – Pneumonii. Ponderea o deține grupele de vârstă cuprinse între 0- 19 ani”.

Specialiștii atenționează că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică. Până acum, județului Olt i-au fost distribuite 19.320 doze vaccin antigripal, în două tranșe, destinate imunizării grupelor considerate la risc, din care s-au realizat 5.658 doze.

“În cursul lunii noiembrie vom primi încă două tranșe, respectiv 33.350 doze de vaccin gripal (17.550 doze + 15.800 doze), pentru desfășurarea în continuare a campaniei de vaccinare antigripală”, anunță DSP Olt.

Până în prezent însă, doar o treime dintre vaccinurile repartizate județului Olt au fost efectuate: 804 doze la persoane cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane; 2 doze la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni; gravide – 30 doze; medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații – 2.108 doze; persoane din instituții de ocrotire socială, precum și persoane care acordă asistența medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt – 46 doze; toate persoanele cu vârsta 65 de ani- 2.668 doze.