Primele temperaturi negative. Alertă de vreme deosebit de rece, cu ploi și ninsori la munte

116

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo, pentru perioada 29 octombrie, ora 14:00 – 1 noiembrie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte mai ales în zonele deluroase.

Vremea se schimbă, temperaturile scăzând de la cele circa 20 de grade din aceste zile sun zero grade Celsius în următoarea perioadă. Atenționarea meteo a fost lansată cu puâin timp în urmă de ANM. „În intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece. În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte” informează ANM.

Meteorologii anunță și primele temperaturi negative ale sezonului rece 2019- 2020. Potrivit acestora, în dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

“Informarea meteorologică a fost transmisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și instituțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.”, anunță ISU Olt.