Vedetea Populară a ediției de ieri este Anișoara Popescu, din Olt/ VIDEO

533

Pe linie de folclor, Oltul are cu ce se mândri: costume tradiționale superbe, călușul și dansuri populare, doine și melodii ce merg la sufletul omului transmise de tineri talentați, din ce în ce mai bine pregătiți. Un asemenea tânăr ce duce mai departe zestrea oltenească este solista Anișoara Popescu. O vedetă populară deja, confirmată de un juriu de excepție, în cadrul emisiunii-concurs difuzată pe postul public de televiziune. Ea a câștigat ediția a treia din sezonul 4 a talent-show-ului de folclor “Vedeta Populară”, intrând astfel în finala concursului.

A treia ediție din sezonul 4 al emisunii “Vedeta Populară”,  în care interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă, a dat emoții oltenilor. Aceștia au urmărit-o și admirat-o aseară pe reprezentanta zonei Olt- Romanați, Anișoara Popescu. Îmbrăcată în straie populare autentice, solista noastră a demonstrat că poate deveni Vedeta populară.

După prima probă, jurații și-au dat verdictul: Niculina Stoican- “Bravo, îmi plăcu din suflet!”, Cornelia Rednic- “Asta îmi doresc să văd eu la Vedeta Populară!”, Elise Stan- “Cu certitudine vom mai auzi de acest nume!”, iar Grigore Leșe a rugat-o să interpreteze și o doină oltenească.

Cea de-a doua probă a adus pe scenă alături de Anișoara Popescu pe celebrii noștri lăutari din Taraful de la Iancu Jianu (cu un tânăr virtuos al vioarei- Denis Broască din Morunglav) și cobzarii Constantin și Cosmin Gaciu, într-o interpretare de excepție, live, a piesei “Draga neichii ibovnică”, din repertoriul regretatului mare lăutar al Oltului, Mitel Drăgulin.

Draga neichii ibovnică (LIVE).Alături de haiducii mei din Taraful de la Iancu Jianu la TVR1,susținând pe talentata olteancă Anișoara Popescu la Vedeta Populară.Parfumul muzicii și tarafului de odinioară .Vă pupăm!

Publiée par Constantin Gaciu sur Lundi 28 octobre 2019

Cea de-a cincea concurentă a serii, olteanca Anișoara Popescu, are 24 de ani și spune că a crescut cu muzica Mariei Lătăreţu. A învăţat la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” – București și a terminat Facultatea de Muzică de la Craiova, acum fiind înscrisă la master.

Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în vară în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 40 de concurenţi. În fiecare ediție unul din cinci concurenți care evoluează se califică în semifinală, iar apoi vor lupta în finală pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100.000 de lei.