VIDEO Polițiștii olteni prind curaj. Oamenii legii au dat iama în angajații interlopului Codiță

204

Trei din oamenii interlopului Remus Rădoi, zis Codiță, dar și o altă persoană au fost reținuți, după audierile de astăzi, în urma scandalului din noaptea trecută, de la Caracal. Acestea vor prezentate mâine judecătorilor caracaleni cu propunerea de arestare preventivă. Înainte de a ajunge la Judecătorie, bărbații vor fi reaudiați. Procurorul vrea să afle dacă ei au acționat la ordinul lui Codiță.

Nouă persoane au fost aduse astăzi la audieri în urma scandalului de noaptea trecută, din zona HCC, când mai mulți angajați ai uneia dintre firmele de pază ale controversatului Remus Rădoi, au atacat o familie din localitate. În urma audierilor, trei angajați ai interlopului, dar și un alt bărbat, au fost reținuți, fiind introduși în arestul IPJ. Persoanele reținute vor fi prezentate judecătorilor caracaleni cu propunerea de arestare preventivă.

„În urma audierilor si administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Investiții Criminale împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Caracal au reținut, pentru 24 de ore, 4 persoane implicate în conflictul din municipiul Caracal din noaptea trecută. In cursul zilei de mâine, cele patru persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propuneri legale. Suspecții sunt introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Înainte de a fi duși la Judecătoria Caracal, reținuții vor fi reaudiați. Procurorul de caz vrea să afle dacă angajații lui Rădoi au acționat la ordinul interlopului.

Remus Rădoi a declarat astăzi că angajații săi nu au avut nicio implicare în scandal, ei intervenind doar în sprijinul polițiștilor care ar fi avut un conflict cu victimele. La finalul audierilor, a dat-o la întors susținând că angajații săi au participat la scandal, dar că ar fi fost provocați de victime.

Firmele de pază controlate de interlopul Remus Rădoi nu-și mai pot desfășura activitatea în mod legal, licența acestora fiind retrasă de IGPR la solicitarea IPJ Olt. Codiță a contestat în instanță decizia. Firmele controlate de el au avut probleme și cu inspectorii de muncă, fiind amendate în nenumărate rânduri pentru folosirea de angajați fără forme legale. Nicio amendă nu a fost achitată până acum. Firmele de pază ale lui Rădoi asigură paza principalelor instituții din oraș, începând cu primăria municipiului și terminând cu spitalul.