Criză de aparatură la Centrul de Transfuzii Slatina. Strângere de FONDURI pentru dotări

205

Centrul de Tansfuzii Olt se confruntă cu o lipsă acută de echipamente şi aparatură medicală.Pentru ca instituția medicală unde se donează viață semenilor să funcționeze, preotul Ion Iagăru a lansat împreună cu directorul centrului slătinean, dr. Ramona Lesnic,o campanie de strângere de fonduri.

După ce a coordonat mai multe campanii de donare de sânge, preotul caracalean Doru Ion Iagăru, parohul bisericii din curtea Spitalului Muncipal Caracal, a lansat o nouă provocare semenilor: aceea de a ajuta Centrul de Transfuzii Slatina să beneficieze de aparatura necesară.

„Centrul de Tansfuzii Olt nu se confruntă doar cu o criză acută de sânge, ci şi cu o lipsă acută de echipamente şi aparatură medicală. NE-AM PROPUS SĂ NE IMPLICĂM! Astfel, în zilele următoare vor sosi primele paturi mobile de recoltare de sânge. Şi este nevoie de mult mai mult”, a postat preotul pe pagina de socializare.

Centrul a primit recent o centrifugă necesară pentru a obţine şi masă eritrocitară, şi plasmă, şi trombocitele, pentru care fpcuse un apel public de strângere de fodnuri, însă are nevoie și de alte echipamente, așa că orice ajutor este util.