S-a SUSPENDAT licitația la tronsonul 3 al Drumului Expres, ce traversează Oltul pe la Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești

208

Scos la licitație la începutul acestei luni, tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Balș- Slatina- Pitești ( proiectare și execuție) s-a împotmolit. CNAIR a suspendat licitația.

Tronsonul 3 al Drumului Expres ce face legătura între județele Olt și Argeș și va traversa județul nostru prin 6 localități s-a oprit la faza de licitație. Nici nu a deschis bine procedura în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) de atribuire a contractului „Proiectare și execuție „Drum Expres Craiova – Pitești” Tronsonul 3″, că CNAIR a și suspendat-o.

La solicitarea B1.ro, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis următoarele: “Licitatia a fost suspendată pe 22.10.2019, fiindcă operatorii economici înscriși la licitație au depus foarte multe cereri tehnice de clarificare. Astfel, până la elaborarea tuturor răspunsurilor la cererile de clarificări depuse, licitația va fi suspendată. CNAIR depune toate eforturile pentru reluarea licitației în cel mai scurt timp posibil”

Obiectul acestui contract constă în construcția a 31,75 km de drum expres la profil de autostradă, având ca punct de început zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 și ajunge până la limita dintre județele Olt și Argeș la km 89+300. Durata contractului este de 96 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câstigător. Valoarea estimată a contractului este de 999.410.536 lei fără TVA.

Tronsonul 3 va trece prin județul Olt pe raza localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești.

Lucrările de la tronsonul II- loturile I și II cu variantele de ocolire ale Balșului și Slatinei (și care traversează localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov și Slatina) au fost demarate.