Bătaie cu săbii și puști, ca-n război, la Corabia. Trei zile de reconstituiri istorice, în Piața Independenței și în Cetatea Sucidava

850

În primele trei zile ale lunii noiembrie, orașul Corabia și Cetatea Sucidava vor găzdui un proiect istoric ce ne va transpune în timpul Războiului de Independență. Atmosfera istorică va fi creată cu uniforme de epocă și reconstituirea unor secvențe de luptă. Totul în cadrul unui proiect cu finanțare MDRAP.

Corabia va găzdui în perioada 1-3 noiembrie un proiect istoric ce va recrea perioada Războiului de Independență. Manifestările se vor derula atât în Piața Independenței, cât și în cetatea sucilor.

”Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este proiectul implementat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PLIMM) Calafat prin programul Interreg V-A România- Bulgaria 2014- 2020. Obiectivul general al proiectului este crearea și promovarea unui produs turistic reprezentativ prin aducerea la viață a atmosferei istorice din timpul “Războiului de Independență de la 1877-1878”, țintă ce va avea ca eveniment de vârf reconstituirea unor secvenţe de luptă. Totodată proiectul îşi propune o contribuție substanțială la refacerea identității actului istoric prin achiziția unor seturi de uniforme originale sau uniforme confecționate manual, inclusiv replici de arme și arme originale, similare cu epoca, reeditarea/reconstituirea acțiunilor militare.

În Corabia va fi organizată acțiunea “Antrenament cu temă militară”, tinerii voluntari fiind pregătiți pentru deprinderea abilităților de mânuire a armelor, tabără militară, marș, refacerea atmosferei de epocă. Evenimentul culminant va fi organizat pe 3 noiembrie, între orele 11.00- 15.00: reconstituirea unor secvențe de luptă , coordonate de profesioniștii casei de film Poveste cu cai (cascadori și voluntari în uniforme specifice- dorobanți, artileriști, cavalerie, vânători, infanterie, marină, roșiori- cu arme, paradă, scene război, asalt reduce turcești, salve de tun, efecte pirotehnice militare).

Participă la acțiuni elevi ai Liceului Militar Tudor Vladimirescu, de la licee din Vidin, Asociația Tradiții Ostășești, asociații din Vidin și Sofia.