Țânțarii au OMORÂT un oltean. Un bărbat din Radomirești, răpus de West Nile

220

Oltul înregistrează anul acesta primul deces cauzat de virusul West Nile, transmis de țânțari. Un bărbat din Radomirești a murit la un spital din Capitală.

DSP Olt au anunțat primul deces la nivelul județului Olt cauzat de țânțari. În acest sezon, victimă a virusului West Nile a fost un bărbat de 76 de ani, din comuna Curtişoara, dar și un bărbat de 62 de ani din Radomirești. Ultimul, externat de la SJU Slatina luna trecută, suferea și de alte boli asociate, tratându-se de cancer la un spital din Capitală. Înțepătura de țânțar i-a grăbit însă sfârșitul.

Specialiştii în sănătate publică vor continua perioada de supraveghere până la mijlocul lunii noiembrie.

Cum te poți feri de virusul West Nile

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi și să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia.

De asemenea, specialiștii le recomandă oamenilor să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.