Polițiștii olteni, acțiune la trecerile de cale ferată: 427 mașini oprite, 6 permise reținute

250

52 de poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Olt, poliție rutieră şi ordine publică, au desfăşurat ieri, timp de mai multe ore, activităţi la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora. Sute de mașini au fost oprite, oamenii legii sancționând peste o sută de șoferi, dintre care șase au rămas fără permis.

În cursul zilei de ieri, șoferii care au tranzitat zonele de la nivelul trecerilor de cale ferată fără barieră din Olt au fost trași pe dreapta de polițiști. Activitatea s-a desfășurat la nivel național și a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

În Olt, acțiunea a vizat toate cele șase treceri la nivel cu calea ferată fără bariere.Nu puțini au fost șoferii care au fost depistați că nu respectă legislația.

“Cu această ocazie au fost controlate 427 de autovehicule, fiind aplicate 104 sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea au fost reținute 6 permise de conducere pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roşii sunt în funcțiune. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 27.505 lei”, declară Alexandra Dicu, purtărtorul de cuvânt al IPJ Olt.

De la începutul acestui an, la nivelul județului Olt au avut loc două accidente rutiere care s-au soldat cu un deces, un rănit grav și unul ușor.

Despre acțiune, în știrile Realitatea Oltului:

Neatenția la calea ferată, pericol mortal