Boala de pe raft: produse expirate, alterate sau depozitate în mizerie. Inspectorii sanitar-veterinari au descins în sute de locații din Olt

160

230 de obiective din județul Olt au fost controlate pe parcursul lunii trecute de către inspectorii sanitar-veterinari. Din păcate, neregulile au curs, cei care produc și comercializează alimentele jucându-se cu sănătatea clienților și ignorând, de dragul profitului, normele sanitare.

În cursul lunii septembrie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a desfășurat acțiuni de control în domeniul igienei alimentare, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în urma consumului de alimente.

“Astfel, au verificate 230 de obiective autorizate şi înregistrate sanitar veterinar, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare”, anunță DSVSA Olt.

Au fost depistate mai multe nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: produsele neconforme (expirate, alterate, etc) nu au fost retarse de la comercializare, etichetarea necorespunzătoare, mizerie în spațiile de producție şi de comercializare; desfăşurarea activităţii în obiective neînregistrate sanitar veterinar; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare cu supraaglomerarea spaţiilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, DSVSA Olt a aplicat 16 avertismente şi 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.200 de lei.