Minivacanțele din 2020. Câte zile libere vom avea

89

În 2020, români vor avea mai multe zile libere decât în acest an., dar mai puține minivacanțe, mai multe week-enduri prelungite. Anul acesta s-a pierdut o minivacanță și mai urmează una. Nu ne putem bucura de minivacanța de Ziua Națională pentru că aceasta și Ziua de Sfântul Andrei cad la sfârșitul săptămânii.

Prima  minivacanță din 2020 este chiar la începutul anului. 1 și 2 ianuarei cad miercuri și joi, așa că este foarte posibil ca Guvernul să declare ziua de vineri liberă și acestea săs e lege de week-end.

Următoarea minivacanţă mai consistentă a anului viitor va fi de Paşte, când românii vor avea 4 zile libere legate, de vineri până luni.

Dacă în 2019 am avut cinci zile libere în jurul lui 1 Mai, în 2020, Ziua Muncii pică într-o vineri, deci, vom petrece cel mult trei zile.

La o lună distanţă mai avem trei zile libere, de 1 iunie, Ziua Copilului, pe care o sărbătorim luni.

Pe 7 şi 8 iunie, adică duminică şi luni, avem Rusaliile, respectiv a doua zi de Rusalii. Din nou, un weekend mai lung cu o zi.

30 noiembrie, adică de Sfântul Andrei, va mai fi prilej de liber. Pică într-o zi de luni, apoi urmează 1 Decembrie, care va pica într-o zi de marţi. Cu week-endul de dinainte vom avea patru zile de minivacanţă.

Crăciunul din 2020 nu ne va aduce la fel de mult libere ca în acest an. 25 decembrie va fi într-o zi de vineri. Chiar şi aşa, anul viitor, fără eventualele punţi pe care le-ar putea da Guvernul, românii vor avea 11 zile libere în plus în timpul săptămânii.