Cazul Vâlcov ajunge la Curtea de Justiție a UE

120

După patru ani și jumătate de judecată, condamnarea la 8 de închisoare în cazul Vâlcov este anulată de o decizie  a Curții Constituționale, dosarul urmând a fi rejudecat de la zero. Înalta Curte vrea să ignore decizia CCR și cere ajutorul Curții de Justiție a UE. DNA este de acord cu Insranța Supremă.

Anul trecut, Înalta Curte l-a condamnat  pe fostul edil al Slatinei, darius Vâlcov, la 8 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Zilele acestea, Înalta Curte a decis că procesul se reia de la zero, decizia venind după motivarea Curții Constituționale care a declarat nelegale completurilor de 3 judecători de la instanța de fond. La termenul de ieri, ÎCCJ a propus sesizarea Curții de Justiţie a UE pentru a verifica, printre altele, dacă decizia CCR pe completurile specializate încalcă sau nu o directivă europeană provind combaterea spălării banilor. Reprezentantul DNA a fost de acord cu sesizarea CJUE. Judecătorii au rămas în pronunţare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Mai multe pe această temă:

Dosarul Vâlcov, reluat DE LA ZERO. Fostul edil fusese condamnat la 8 ani de închisoare