Viitorii asistenți medicali bălșeni, învățați să promoveze alăptarea

488

Cursanții Școlii Postliceale Sanitare ,,Oltenia” Balș vor învăța cum să promoveze alăptarea în rândul proaspetelor mămici, să le explice acestora beneficiile alăptării atât pentru nou-născut, cât și pentru mamă. Seminarul le este oferit gratuit de către un consultant ILCA.

Alăptarea este cel mai bun început în viață pentru orice copil. Potrivit specialiștilor, colostrul poate fi considerat un prim vaccin, datorită cantităţii mari de anticorpi, stimulează dezvoltarea cognitivă și protejează copii de infecții diareice și de pneumonie, scade riscul de obezitate și de boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat, însă are și rol de protecție împotriva cancerului ovarian și a cancerului de sân în rândul mamelor care alăptează. Pentru a crește rata de alăptare în rândul proaspetelor mămici, un consultant ILCA (International Lactation Consultant Association) le va oferi viitorilor asistenți maternali, absolvenți ai Școalii Postliceale Sanitare ,,Oltenia” Balș informațiile necesare pe care să transmită mai departe mamelor.

Seminarul „Educație pentru alăptare” este gratuit și se va derula vineri, 1 noiembrie 2019, începând cu orele 14:00.

„Obiectivul principal este formarea unei rețele locale de profesioniști din sănătate care să promoveze și să susțină alăptarea, ajutand astfel la creșterea ratei de alăptare în Județul Olt.  Asistenții medicali joacă un rol-cheie în creșterea calității vieții și menținerea unei stări optime de sănătate. Alăptarea este un proces unic ce contribuie la creșterea  și  dezvoltarea sănătoasă a copiilor, la fundamentarea atașamentului securizat dintre mamă și copil precum și la protejarea mamei împotriva depresiei postnatale sau a cancerului de sân.”, spune Diana-Maria Dan, cons. în management sanitar și alăptare, membru ILCA.