Neurologii slătineni împărtășesc experiența în salvarea pacienților cu accident vascular cerebral, în fața specialiștilor din patru țări

159

După implementarea cu succes la Slatina a trombolizei, dr. Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senatul României și șef al Secției Neurologie al Spitalului Județean de Urgență Slatina își prezintă alături de cu echipa de neurologi slătineni experiența în salvarea pacienților cu accident vascular cerebral în cadrul Conferinței Naționale de Stroke.

După ani de la inițiativa medicală, pentru medicul neurolog Renică Diaconescu visul a devenit realitate: pe 26 iulie, programul de tromboliză a început, fiind trombolizat primul pacient cu accident vascular cerebral ischemic- un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Scornicești. Pacientul venit cu accident vascular cerebral, ce nu se putea mișca și vorbi,  a fost salvat de la sechele pe viață  și s-a recuperat total. De atunci, au urmat și alte cazuri rezolvate cu succes la Slatina. Vineri, 18 octombrie, echipa de medici neurologi ce face minuni la Slatina își va împărtăși experiența la Conferința Națională de Stroke, la care participă numeroși specialiști din țară, dar și din Grecia, Australia și SUA. Conferința cu participare internațională se desfășoară în perioada 16 -18 octombrie.

Echipa Renică Diaconescu, Carmen Corina Stancu, Mugurel Coteanu, Mihaela Lăcrămioara Delureanu, Ana Maria Boldu și Cristina Florentina Arsenie va prezenta studiul de caz “TOMBOLIZA INTRAVENOASĂ ÎN ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL ISCHEMIC LA NIVELUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SLATINA DE LA IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI LA NECESITATEA ÎMBUNĂTĂȚIRII TIMPILOR DE REACȚIE”.

“Vom prezenta modalitatea în care s-a desfășurat procesul de implementare a trombolizei la nivelul SJU Slatina, problemele întâlnite și modul în care au fost ele rezolvate”, explică dr. Corina Stancu.