Americanii de la Baza Deveselu, donație Spitalului Caracal pentru bolnavii de cancer la sân

508

Pentru că octombrie este Luna Internațională de Conștientizare despre Cancerul de Sân, iar ziua de 1 octombrie a fost, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân, militarii americani de la Baza Deveselu s-au alăturat campaniei de susținere a victimelor acestei boli purtând roz, dar și dând un exemplu civic și donând o sumă de bani Spitalului Muncipal Caracal.

Americanii ne mai dau o lecție despre ce înseamnă acțiuni de prevenire, spirit civic, implicare și solidaritate. Dacă la nivelul județului Olt autoritățile se mulțumesc să afișeze doar câteva pliante, campania de conștientizare a ceea ce reprezintă cancerul de sân derulându-se doar pe hârtie, soldații de la Baza Nato dau un exemplu despre ce înseamnă să nu fii indiferent.

Pentru că prima zi a lunii octombrie este, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân, iar pe tot parcursul acestei luni se desfășoară campania Luna Internațională de Conștientizare despre Cancerul de Sân, soldații americani de la Deveselu s-au alăturat campaniei. În întreaga lume, pentru a marca această zi, clădiri simbol sunt iluminate în roz, iar oamenii poartă fundițe roz. În roz s-au îmbrăcat și militarii. Susținerea pentru femeile care luptă cu acest tip de cancer nu și-au arătat-o însă numai purtând culoarea speranței, ci și punând mână de la mână și donând o anumită sumă de bani. Astfel, o donație de circa 1000 de dolari din partea Facilității de Suport Naval Deveselu a ajuns pe 9 octombrie la secția Oncologie a Spitalului Municipal Caracal.

În România, mai puţin de 10% din noile cazuri sunt diagnosticate în fază incipientă. În lume,potrivit statisticii, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân.