Două slătinence, campioanele Europei, decorate cu Ordinul „Meritul  Sportiv”

41

Pentru campioanele Europei la tenis de masă, președintele României a conferit  Ordinul „Meritul  Sportiv”. Două dintre componentele lotului național sunt slătinence.

Românii sunt din nou campionii Europei, reușind să-și apere titlul obținut în 2017. Naționala feminină de tenis de masă a cucerit luna trecută aurul la Campionatul European pe echipe 2019 de la Nantes. Două din cele cinci componente ale lotului României sunt din Slatina: Adina Diaconu și Irina Ciobanu, legitimate la CSM Slatina. Fetele de aur au fost decorate de către președintele țării.

Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a antrenorului Filimon Viorel și a sportivelor Ciobanu Irina, Diaconu Adina Mihaela, Dodean Monteiro Daniela, Samara N. Elizabeta și Szocs Bernadette Cynthia.

“Astfel, în semn de apreciere pentru rezultatele importante obţinute la Campionatele Europene de Tenis de Masă de la Nantes, Republica Franceză-2019, pentru dăruirea şi spiritul de fair-play prin care au promovat valorile sportului de performanţă şi imaginea României în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit: Ordinul „Meritul  Sportiv” Clasa a III-a, cu două barete, domnului Filimon Viorel, antrenor; Ordinul „Meritul  Sportiv” Clasa a III-a sportivelor Ciobanu Irina, Diaconu Adina Mihaela, Dodean Monteiro Daniela, Samara N. Elizabeta și Szocs Bernadette Cynthia.”, arată Administrația Prezidențială.