Șeful ANIF, premiat de Guvern

220

Condusă de olteanul Florin Barbu, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare se poate lăuda cu 58 de amenajări pe care sunt șantiere deschise și proiecte pentru deschiderea a încă 22 de șantiere.  Pentru că în numai cinci ani a pus “pe picioare” sistemul de irigații al României, șeful ANIF a fost recompensat de către Guvernul României cu o Diplomă de Excelență.

“Apa curge pe canalele din județele agricole ale țării și se iriga peste un milion de hectare. Noi am înțeles că dezvoltând sistemul de irigații lasat în paragină în ultimii 30 de ani, putem dezvolta agricultura românească, putem dezvolta România.”, se poate lăuda Florin Barbu, directorul ANIF. Pentru acest rezultat, el a primit Diploma de Excelență din partea Guvernului României.

“Mulțumesc Guvernului României pentru Diploma de Excelență acordată în semn de recunoaștere pentru rezultatele obținute în activitate în anii 2017-2019. În toată această perioadă, ANIF a depus toate eforturile astfel încât programul național de reabilitare a infrastructurii de irigații sa fie cu lucrările la zi, iar fermierii să poată beneficia de apa pe cele 1.4 milioane de hectare promise pentru acest an. Aceste rezultate se datorează întregii echipe ANIF, o echipa de profesioniști, care și-a propus să aducă la viață unul dintre cele mai mari sisteme de irigații din Europa. Am avut determinare, entuziasm și resurse financiare pentru acest lucru și sperăm ca programul sa continuie, astfel încât să putem asigura apa pe cele 2 milioane de hectare.”, declară Barbu.