Premiu aniversar de la Primăria Slatina pentru veteranul care a împlinit 100 de ani

48
Foto: CRISTIAN HARITONOVICI.

Mircea Albotă, unul din cetățenii de onoare ai municipiului Slatina, a împlinit duminica trecută vârsta de 100 de ani. Veteranul de război a fost aniversat de către CMJ Olt, iar Primăria Slatina îi va oferi un cadou în bani “ca un omagiu adus acestor veritabile modele de viață, de muncă și de comportament”.

Locotenent în retragere Mircea Albotă a împlinit un secol de viață. Veteranul de război s-a născut pe 6 octombrie 1919 în regiunea Cernăuți și s-a stabilit la Slatina după terminarea războiului, unde a predat ca profesor de muzică. Seniorul a fost aniversat de către CMJ Olt, însă nu a fost ignorat nici de către Primăria Slatina. Administrația municipală a hotărât, drept recunoștință și prețuire adusă celui care a luptat cu vitejie pentru apărarea pământului strămoșesc, să îi ofere un cadou pentru longevitatea și puterea cu care a trecut prin greutățile vieții, devenind un model de viață, muncă și comportament pentru semeni.

Astfel, seniorul Albotă va primi un premiu aniversar în valoare de 1.000 lei.

În 2009, Mircea Albotă s-a numărat printre veteranii de război ai Armatei Române cărora li s-a conferit Medalia Crucea comemorativă a Celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945. Anul acesta, veteranul a fost numit Cetățean de Onoare al municipiului Slatina, alături de alți șase veterani.