Sistem de e-ticketing pentru transportul public de călători din Slatina, cu fonduri europene. Emil Moț a semnat contractul de finanțare                               

642

Municipiul Slatina va avea sistem integrat de plată a serviciilor comunitare, finanțat în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat marți, 8 octombrie.

Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a semnat cu Constantin Stelian Emil Moț, primarul municipiului Slatina, contractul de finanțare cu titlul „Sistem integrat de plata a serviciilor comunitare (inclusiv transport public)”. Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Valoare totală a proiectului este de 4.601.144,14 lei, din care suma solicitată este de 4.509.121,25 lei (985.729,54 euro).

“Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor GES și promovarea mobilității urbane durabile prin implementarea unui sistem integrat de plată a serviciilor comunitare în UAT Municipiul Slatina, în vederea creșterii accesibilității și atractivității transportului public ca mod de deplasare, precum și a eficienței operării sistemului de transport public.”, anunță ADR SV Oltenia.

Proiectul vizează implementarea unui sistem de e-ticketing pentru serviciul de transport public de călători, administrația municipală urmărind extinderea acestuia în sistem integrat de plată a serviciilor comunitare: plata parcărilor, plata accesului în zonele restricționate, închirierea de biciclete și alte vehicule alternative etc.

Principalele investiții constau în achiziționarea a 15 seturi echipamente pentru controlori- dispozitive portabile de control, imprimante portabile, precum și a 36 de validatoare duale. În stațiile Loctrans vor fi amplasate 21 de automate vânzare bilete și vor fi achiziționate subsisteme în dispecerat, la bordul autobuzelor, de comunicații, de interacțiune cu utilizatorii, subsistem suport pentru bilete electronice/carduri de plată.

Sistem de e-ticketing va completa un alt proiect al primăriei ce vizează sistemul de transport urban ce va cuprinde şi vehicule electrice sau hibrid. Primăria Slatina va achiziţiona, tot cu fonduri europene, zece autobuze ecologice, proiectul fiind în faza de precontractare, iar alte 8 autobuze electrice sunt așteptate în capitala Oltului printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării.

DETALII:

Primele autobuze electrice în Slatina. Contractul de finanțare, semnat săptămâna trecută