Cazul Caracal: Profilerii FBI au analizat reacțiile lui Dincă. Nu s-a lămurit dacă e un criminal în serie sau nu

246

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a oferit primele detalii despre analiza pe care au făcut-o profilerii FBI cu privire la monstrul din Caracal.

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat în urma dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a fost supus expertizei psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală. Specialiștii au stabilit că  Dincă a avut discernământ în momentul în care a răpit-o și ucis-o pe Alexandra Măceșanu.
Totodată, cei mai buni profileri din lume au stat două zile la Penitenciarul Jilava și au discutat cu caracaleanul, pe care l-au supus unei analize comportamentale.
Avocatul lui Dincă a dezvăluit că analiza a durat foarte multe ore. „Nu a fost o audiere propriu-zisă, nu s-a consemnat pe hârtie. Practic inculpatul a relatat anumite situații, iar profilerii analizează ceea ce afirmă el, reacții. O analiză se face în raport cu întreaga viață, pe care o examinezi cu siguranță. A durat mai mult de cinci ore. Ei analizează ce au făcut și urmează să transmită mesajul în scris. Nu s-a lămurit faptul dacă Dincă e un criminal în serie sau nu. A avut libertate mai mare de exprimare. A spus ceea ce a vrut el fără să fie întrerupt. Aia a fost diferența față de ancheta din România”, a spus Claudiu Lascoschi.

DIICOT a cerut sprijin FBI pentru profilul psihologic al lui Dincă. La finele lunii septembrie, anchetatorii români au mai transmis o cerere în SUA, la FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial și cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România.