Bani europeni pentru reabilitare bibliotecă, Clubul elevilor și drum public la Drăgănești-Olt. Primarul a semnat ieri contractul de finanțare

70

Orașul Drăgănești- Olt implementează proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Ieri, edilul Pantelie Rotaru a semnat cu directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, contractul de finanțare pentru realizarea mai multor obiective importante pentru urbe.

„Reabilitare și modernizare cu schimbarea destinației în bibliotecă a construcției existente C1 – centrală termică. Reabilitare și modernizare cu schimbarea destinației în centru pentru tineret a construcției existente C2 – bibliotecă. Reabilitare și modernizare construcție existenta C1 – clubul elevilor. Reabilitare drum public” este proiectul ce va fi implementat în orașul Drăgănești-Olt cu fonduri europene.

Contractul a fost semnat ieri în cadrul Axei prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici si mijlocii. Valoarea totală a proiectului este de 7.599.600,78 lei, din care suma solicitată este de  6.502.866,55 lei (1.396.213,96 euro).

“Prin implementarea acestui contract, beneficiarul își propune să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învățământul socio-cultural și anume insuficiența unităților de cultură, a centrelor pentru tineret dotate la standarde moderne care să asigure accesul la un proces educațional cultural de calitate și de dezvoltare, aflându-se în concordanță cu obiectivul specific al priorității de investiții 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”, anunță ADR SV Oltenia.

Se vor realiza investiții în următoarele locații:

  • Centrala termică: str. Căpitan Drăganescu
  • Biblioteca: str. Nicolae Titulescu;
  • Clubul elevilor: str. Nicolae Titulescu,
  • Strada Educației pe o lungime de 177 m și o suprafață de 2109 mp.