Trei băieți din Bobicești au bușit mașina poliției, după o urmărire ca-n filme pe ruta Oboga- Iancu Jianu

7337

Trei băieți teribiliști s-au luat azi la întrecere cu poliția, pe ruta Oboga- Iancu Jianu. Șoferul minor era băut.

Urmărire ca-n filme pe un drum din Olt, soldat cu avarierea autoturismului de poliție. În timp ce se deplasau pe raza comunei Oboga, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești au pornit în urmărirea unui autoturism care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase. Mașina a fost oprită în urma impactului cu autospeciala oamenilor legii.

 “Autoturismul respectiv, în care se aflau trei bărbați, s-a deplasat în direcția Oboga-Iancu Jianu, iar la ieșirea din comuna Iancu Jianu, la  efectuarea bruscă a unui viraj la stânga, a fost acroșat de către autospeciala poliției. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii au identificat cele trei persoane, autoturismul fiind condus de un minor, de 16 ani, din comuna Bobicești. Acesta era băut, alcooltestul indicând o concentrație de 0,66 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia.

Cercetat este și proprietarul autoturismului, un băiat de 18 ani, tot din Bobicești.

“Din cercetări a reieșit faptul că minorului i-a fost încredințat autoturismul de către unul dintre pasageri. Pasagerul este cercetat pentru încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere și sub influența alcoolului”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.