“Mugurașii Brâncovenilor”, spectacol în fața delegaților din 71 de țări

56

Delegați din 71 de țări se află în această perioadă la București, unde are loc  Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS), a cărei președinție o deține Consiliul Economic şi Social din România. Oficialitățile prezente se vor bucura de un spectacol de folclor românesc, oferit de un ansamblu din Olt.

Ansamblul Folcloric “Mugurașii Brâncovenilor” a fost ales de către Consiliul Economic şi Social din România să prezinte un spectacol de folclor românesc oficialităților prezente la adunarea organizată cu ocazia predării președinției Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare.

“Am fi onorați, domnule primar, dacă Ansamblul Folcloric “Mugurașii Brâncovenilor”, ansamblu ce reprezintă cu cinste comuna dumneavoastră, ar prezenta un spectacol folcloric cu jocuri demonstrative din mai multe zone folclorice ale țării din care să nu lipsească Călușul –jocul emblematic al folcorului românesc“, este invitația lansată primarului comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, de CES, organ consultativ al Parlamentului şi al Guvernului.

AICESIS împreună cu Consiliul Economic și Social din România organizează Adunarea Generală a AICESIS, în perioada 9 octombrie – 10  octombrie, la București, dansatorii olteni, coordonați de către maestrul coregraf Sandu Rizea, urmând să evolueze în fața a numeroși delegați din 71 de țări, de pe patru continente, oficialități din Parlamentul și Guvernul României, membrii CES România și invitați.

Consiliul Economic și Social din România deține, prin președintele Iacob Baciu, pentru un mandat de 2 ani, președinția rotativă a Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS). Mandatul se încheie azi.