GALERIE FOTO/ Oltenii, cu produse agroalimentare și folclor, la Romexpo

132

Oltul participă azi la  „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, organizată în Capitală, cu o delegație numeroasă. Alături de fermieri și folclorul oltenesc a ajuns în Capitală.

Peste 500 de fermieri din Olt, în mare parte legumicultori, au luat drumul Capitalei pentru a se făli cu produsele lor și a discuta cu reprezentanții Ministerului Agriculturii. Cei mai mulți s-au prezentat la Romexpo, de „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, la “Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”, altă parte la expoziția de produse organizată în curtea Ministerului Agriculturii.

De la o asemenea manifestare nu putea lipsi folclorul, așa că Oltul nu a rămas nereprezentat nici la această categorie. Atmosfera de bună dispoziție din cadrul târgului, accentuând mândria de a fi român, a fost întreținută de două ansambluri oltenești: Ansamblul “Poarta Olteniei GAL Ghimpețeni” a prezentat călușul, dans emblematic românesc, iar Ansamblul Tradițional “Dor de Romanați” suite oltenești și cântece autentice interpretate de tânăra solistă Andra Sâiu.