Asfaltul ajunge și pe străzile cu balast din Slatina

233

În urma extinderii zonei intravilane a municipiului Slatina au apărut în ultimii ani cartiere noi ale căror străzi de acces necesită modernizare după introducerea rețelelor de utilități. Primăria Slatina va moderniza străzile Zăvoiului, Fundătura Oltului, Fântânilor, Nicolae Buică și Fundătura Zăvoiului. Modernizări vor fi realizate și pe străzile Zmeurei și Vlad Țepeș.

Încă 7 străzi din Slatina vor intra în reabilitare, dintre care cinci degradate nemodernizate, la nivel de balast, și două ce prezintă degradări majore. Asfaltul va ajunge și pe strada Zăvoiului, după ce străzile din vecinătate au fost deja reabilitate/ modernizate: T. Vladimirescu, N. Bălcescu, Oltului, Căpitan Aldescu. Proiectul „Modernizare str. Zăvoiului” se află la stadiul aprobării studiului de fezabilitate și Indicatorilor Tehnico – Economici, valoarea totală a investiţiei fiind de 719.332,54 lei fara T.V.A. Durata de realizare este de 6 luni. Proiectul „Modernizare str. Fdt. Oltului” are o valoare de 1.281.007,29 lei fără T.V., iar cel privind modernizarea str. Fântânilor 2.095.832,37 lei fără T.V.A.

În aceeași zonă, va fi modernizată și str. Fundătura Zăvoiului (853.271,20 lei fara T.V.A), precum și  str. Nicolae Buică (490.853,95 lei fara T.V.A.).

Cu o stare degradată a carosabilului existent faţă de trotuarele aflate în stare foarte bună și o scurgere a apelor pluviale neasigurată corespunzător, zona Zmeurei și str. Vlad Țepeș vor fi și ele reabilitată, valoarea totală a investiţiei fiind de 925.924,08 lei fără T.V.A. pentru prima lucrare și de 1.010.522,68 lei fără T.V.A. cealaltă.

Lucrările de reabilitare/ modernizare a celor 7 străzi revin în sarcina Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public.