Marius Iancu: Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești este o certitudine

480

„Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești este o certitudine și o nouă promisiune onorată de PSD!”, declară deputatul social-democrat de Olt Marius Iancu. Lucrările la tronsonul 2 al drumului Expres Craiova- Pitești au început, iar pentru a le arăta oltenilor că se se construiește pe tronsonul ce va traversa 7 localități din județul Olt, parlamentarul a postat pe pagina de socializare și imagini de la fața locului.

„Am văzut cu toții, în ultimii 20 de ani, cum foști miniștri ai Transporturilor și foști premieri ai României desenau pe hartă drumul expres și cum ne minteau că vor aloca fonduri pentru construirea lui. Ei sunt Opoziția de azi care critică toate măsurile și investițiile făcute de PSD. Noi am inteles că investitorii de pe platformele industriale din Slatina și Craiova au nevoie de infrastructura rutieră, noi am inteles că Balsul și Slatina trebuie să scape de traficul greu și că Oltenia nu se poate dezvolta fără o astfel de arteră rutieră. PSD a demonstrat că poate construi infrastructura rutieră de care România are atâta nevoie pentru că PSD este alături de fiecare român!”, declară deputatul de Olt Marius Iancu.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești tranzitează localitățile: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare. Constructorul este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMÂNIA). În jur de 400 de persoane vor lucra la construcția drumului.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, – are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi- Milcov, Slatina și Valea Mare. Prin execuția Lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția Lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Lotul 1 (18,5 km) – cu Varianta de ocolire BALȘ  – traversează în județul Olt teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza și Piatra Olt. Valoarea lucrării este de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane Euro fără TVA.

Lotul 2 (21,35 km) – cu Varianta de ocolire SLATINA – se întinde intre km 36+200– km 57+550. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale următoarelor localități: Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Valoarea contractului este de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a 168 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA.

Pe aceeași temă:

Tronsonul 3 al Drumului Expres, ce traversează Oltul pe la Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești- scos la licitație