Englezii caută culegători de ciuperci, maltezii dealeri de cazino

64

497 locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană sunt oferite la această dată lucrătorilor români prin intermediul Reţelei EURES România. Printre oferte, și 30 pentru culegători de ciuperci în Marea Britanbie, dar și 20 de dealeri de cazino în Malta.

12 țări din UE caută în Românie, prin intermediul Eures, angajați. Locurile de muncă provin din: Austria – 54, Danemarca – 7, Franța – 17, Germania – 123, Malta – 64, Marea Britanie – 30, Norvegia – 25, Olanda – 126, Polonia – 30, Slovacia – 12, Slovenia – 1 şi Suedia – 8.

Printre ofertele cu locuri numerose pentru o anumită meserie se numără și una din Marea Britanie pentru lucrători în agricultură. O firmă din Bristol caută 30 de muncitori pentru cules ciuperci. Salariul oferit este de 8.21-10 lire brut/oră, se asigură cazare în case și apartamente contra cost, transportul până la fermă și înapoi în Romania fiind suportat de lucrător. Contractul este pe perioadă nedeterminată, termenul limită pentru aplicare fiind finele acestei luni.

O altă ofertă vine din Malta, pentru dealeri de cazino, fiind oferite 20 de locuri de muncă. Cei care aplică pentru job trebuie să vorbească engleza fluent. Salariul de început este de 1.105 euro/lună până la 1.250 euro/lună. Se pot acorda bonusuri de performanță în fiecare lună în funcție de realizări, instruirea fiind asigurată de angajator. Contractul este tot pe perioadă nedeterminată, iar termenul limită este data de 30 octombrie.

Toate informaţiile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limba străină, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, se pot obţine de pe portalul EURES România, la adresa: http://eures.anofm.ro/