Video/DISCURS EMOȚIONANT Eleva din Olt la Gala Premiilor „Constantin Brâncoveanu”: Și copiii de la țară merită o șansă!  

73

Sute de personalități- oameni de cultură, reprezentanţi ai Academiei Române, diplomaţi, oameni de afaceri – au participat la Gala Premiilor Brâncoveanu şi au fost alături de laureaţii premiilor acordate de Fundaţia Alexandrion celor care au pus o amprentă importantă asupra domeniilor în care activează. Printre laureați, și o elevă din Olt, care a primit Bursa “Nawaf Salameh”. Discursul fetei a fost unul emoționant.

Începând cu anul 2016 și până în prezent, în cadrul Galei Naţionale „Constantin Brâncoveanu” se acordă și bursa „Nawaf Salameh” unui elev din comuna în care s-a născut Constantin Brâncoveanu, domnul Țării Românești între anii 1688 și 1714,  cu una din cele mai lungi domnii din istoria Principatelor Române. În 2016, premiul a fost ridicat de Emilia Dumitru, în 2017 de Bianca Maria Dorița, anul trecut de Gheorghe Mihai Neagu, iar anul acesta a fost câștigat de Maria Cătălina Dulgheru. Eleva a fost prezentă aseară la Gala Premiilor, unde a susținut un discurs emoționant, mulțumimd astfel celor care i-au recompensat printr-io bursă rezultatele la învățătură.

Felicitări Dulgheru Maria Cătălina, pentru Bursa "Nawaf Salameh" obținută la Gala Premiilor "Constantin Brâncoveanu" 2019. Mulţumim Fundaţiei Alexandrion şi prietenului brâncovenilor, domnului Nawaf Salameh!#Brâncoveni https://www.fundatia-alexandrion.ro/gala-premiilor-constantin-brancoveanu/

Publiée par Brâncoveni sur Mercredi 2 octobre 2019

 

Maria Cătălina Dulgheru a absolvit Școala Gimnazială „Voievod Brâncoveanu” cu rezultate de excepție în anii de școală, dar și la evaluarea națională. Este elevă a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu”.