Tronsonul 3 al Drumului Expres, ce traversează Oltul pe la Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești- scos la licitație

846

CNAIR a informat azi că proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, au fost scoase la licitație. Acesta face legătura între județele Olt și Argeș și va traversa județul nostru prin 6 localități.

În timp ce lucrările de la tronsonul II- loturile I și II cu variantele de ocolire ale Balșului și Slatinei (și care traversează localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov și Slatina) au fost anunțate că vor începe în această perioadă, proiectul Drumului Expres Craiova- Pitești continuă cu desemnarea constructorului pentru tronsonul 3. Potrivit unui comunicat de presă, CNAIR SA a transmis în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare și execuție „Drum Expres Craiova – Pitești” Tronsonul 3″.
“Obiectul contractului este reprezentat de construcția a 31,75 km, având ca punct de început zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 și ajunge până la limita dintre județele Olt și Argeș la km 89+300. Durata contractului este de 96 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor. De asemenea, durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câstigător. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 08 noiembrie 2019. Valoarea estimată a contractului este de 999.410.536 lei fără TVA.”, anunță CNAIR.

Tronsonul 3 va trece prin județul Olt pe raza localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești.