Caracalul, supravegheat cu 45 de camere video. Vezi locațiile de amplasare a ochilor electronici

2160

Cazul Dincă a readus la Caracal în atenție necesitatea camerelor de supraveghere. Pentru reducerea criminalității sociale și creșterea siguranței cetățenilor, primăria va amplasa 45 de camere video.

Caracalul va fi monitorizat video în scurt timp. Tragedia care a avut loc în oraș determină autoritățile să monteze camerele deja achiziționate la începutul anului. Sistemul prin care să poată fi furnizate informații cu privire la toate mașinile care tranzitează municipiul a fost solicitat de SRI, dar și de reprezentanții Bazei NATO încă de la începutul lui 2016.

Proiectul privind realizarea unui sistem video al municipiului a fost aprobat la finele săptămânii trecute, investiția în valoare de 524.756 lei, susținută din bugetul local, având termen de implementare două luni de zile.

Astfel, vor fi monitoizate video: intrările/ieșirile din municipiu din punct de vedere al traficului rutier, principalele intersecții rutiere, aglomerările urbane (piețe, parcuri, alei pietonale, parcări, pasarele, târguri), treceri de pietoni aglomerate sau cu antecedente privind accidentele rutiere, proximitatea instituțiilor școlare.

Echipamentele sistemului de monitorizare vor fi amplsatae în Casa de Cultură Radu Șerban.

Locuri de amplasare a camerelor video în municipiu: