FOTO/ Comerciant din Iancu Jianu, prins cu aproape 9.800 țigarete de CONTRABANDĂ

237

Proprietarul unui magazin din Iancu Jianu s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au prins că avea la vânzare aproape 500 de pachete de țigări de contrabandă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat sâmbătă, 28 septembrie, în vederea prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu țigarete. Împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești- Postul de Poliție Iancu Jianu, oamenii legii au efectuat verificări pe raza comunei Iancu Jianu.

“În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, de 60 de ani, din comuna Iancu Jianu, administrator al unei societăți comerciale, care deținea în vedearea comercializării 9.790 de țigarete- 488 de pachete fără timbru fiscal. Două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată. “, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări. De amenzi nu au scăpat nici comercianții prinși că nu utilizează aparatele de marcat electronice fiscale. Polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei.