Stație GPL în flăcări la Caracal, persoane evacuate pe o distanță de 300 de metri-EXERCIȚIU

380

Peste 30 de pompieri, cărora li se alătură polițiști, jandarmi și personal de la Ambulanță, participă azi la un exercițiu desfășurat la o stație GPL din Caracal.

Pe timpul desfășurării operațiunii de transvazare a GPL-ului dintr-o cisternă în rezervoarele de stocare, s-a produs ruperea racordului pentru transferul fazei lichide a GPL-ului. În timpul operațiunii de închidere a robinetului autocisternei, din cauza încărcării electrostatice a cisternei, s-a produs o scânteie, iar GPL-ul sub presiune se aprinde instantaneu. Având în vedere consecințele evenimentului, imediat se trece la evacuarea personalului din cadrul operatorului, dar și a persoanelor aflate pe o distanță de 300 de metri, în toate direcțiile. Acesta este scenariul unui exercițiu desfășurat azi la Caracal, strada Vornicu Ureche, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt .

„Din cauza cantității mari de substanțe inflamabile vechiculate și existente pe amplasament, societatea este încadrată că obiectiv SEVESO, iar în cazul producerii unor incidente pot avea loc accidente majore cu implicații în afara amplasamentului. La exercițiu participă peste 30 de pompieri din cadrul ISU Olt, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, două autospeciale de primă intervenție și un punct de comandă mobil și o autospecială pentru intervenție CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ). La exercițiu vor participa și echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Serviciului Județean de Ambulanță Olt. „, anunță ISU Olt.

Scopul exercițiului este antrenarea structurilor de intervenție și a personalului de pe locul de muncă, verificarea modului de realizare a evacuării în caz de accident major și verificarea modului de realizare a coordonării forțelor participante la exercițiu.