Școlile oltene “fură startul” înscrierilor la clasa pregătitoare. Școala 3- Ziua Porților Deschise

122

Părinții ai căror copii ar trebui să meargă în clasa pregătitoare la anul au luat cu asalt deja unitățile de învățământ în căutarea celor mai buni învățători. Grăbite sunt și școlile în atragerea de elevi, așa că startul înscrierilor este furat cu mult înainte de a fi anunțat oficial calendarul înscrierii 2020- 2021.

Startul înscrierii preșcolarilor în clasa pregătitoare pentru viitorul an școlar va fi dat în februarie, însă până atunci majoritatea părinților vor ști deja unde vor merge copiii lor.  Neoficial, vânătoarea celor mai buni învățători din școala căreia îi este arondată zona (aceasta nefiind neapărat un criteriu de alegere) începe cu circa doi ani înainte ca micuțul să ajungă “boboc” dacă vrei să mai prinzi un loc în clasa favorită. Așa se face că dacă părinții nu au răbdare să aștepte calendarul oficial de înscriere, și școlile se grăbesc în a le atrage atenția cu oferte care mai de care mai atractive, principalele fiind existența unui after school și a cursurilor de arte și limbi străine.

Unitățile de învățământ primar ar trebui să își deschidă porțile preșcolarilor și să le arate părinților ce oportunități li se oferă dacă decid ca micuții lor să învețe în școala respectivă în februarie- martie. Însă promovarea nu ține cont de calendarul ministerului. Așa se face că deja au început să fie organizate manifestări de acest gen.

În Slatina, prima unitate care și-a anunțat Ziua Porților Deschise este Școala nr.3. Micuții vor fi așteptați nu numai de către doamnele învățătoare, ci și cu surprize specifice vârstei.