Familia Alexandrei cere ca oasele din butoi să fie expertizate la un laborator din SUA

92

În timp ce DIICOT a solicitat ajutorul FBI pentru analiza genetică a rămășițelor din lizieră ce se presupun a fi ale Luizei Melencu, și familia Alexandrei Măceșanu solicită ca oasele din butoi să fie expertizate în SUA.

Deși legiștii au decis că ADN -ul din dinții găsiți în butoiul din curtea lui Dincă îi aparțin Alexandrei Măceșanu, familia solicită expertiză internațională. Avocatul Aurel Moldovan a anunțat că se va face contraexpertiza la datele INML tot în SUA, dar nu de către FBI și că va depune o cerere la DIICOT pentru ca oasele Alexandrei să fie expertizate la un laborator din Statele Unite ale Americii.

Procurorii DIICOT au anunţat luna trecută că analiza antropologică a demonstrat că fragmentele de oase şi dinţi găsite în casa inculpatului Gheorghe Dincă provin de un singur schelet, iar analizele genetice au indicat că profilul ADN apaţine Alexandrei în proporţie de peste 99,9%: „Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor şi dinţilor, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit şi constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la faţa locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparţine victimei cu probabilitate de peste 99,9%”.