DOSAR PENAL pe numele lui Cumpănașu? BEC va depune plângere penală pe numele caracaleanului, suspectat de semnături false pentru prezidențiale

434

Biroul Electoral Central a anunțat azi că va depune plângere penală la Parchetul General pe numele mai multor candidați la alegerile prezidențiale, suspectați de semnături false. Printre ei, și Alexandru Cumpănașu, din Caracal, care a depus la BEC peste 230.000 de semnături.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe buletinul de vot se vor afla 10 candidați pentru alegerile prezidențiale: Klaus Iohannis susținut de PNL, Viorica Dăncilă-PSD, Dan Barna-USR/PLUS, Mircea Diaconu-ALDE/PRORomânia, Theodor Paleologu -PMP, Kelemen Hunor-UDMR, Cătălin Ivan-Inddependent, Ramona Ioana Bruynseels-Partidul Umanist, Alexandru Cumpănașu-Independent şi Viorel Cataramă-Independent.

Candidatul oltean Alexandru Cumpănașu și-a depus candidatura, însă se pare că sunt probleme cu cele peste 230.000 de semnături. Biroul Electoral Central a anunțat că 8 aspiranți la funcția de președinte s-ar putea alege cu dosar penal, după ce a sesizat organele de cercetare penală în privința semnăturilor depuse. Printre ei, și caracaleanul Cumpănașu.

Cumpănașu a anunțat că va sesiza Parchetul General pentru a verifica și semnăturile depuse de Klaus Iohannis, Dan Barna și ceilalți candidați la prezidențiale. „În momentul în care vrei să fii corect, mă refer la BEC, tratezi egal pe toată lumea. De exemplu, domnul Klaus Iohannis, ca și în cazul meu, are similitudini privind semnături cu privire la 5000 luate prin sondaj din 10% verificate din 2.000.000. Dacă ne raportăm la un total ajungem la vreo 40.000. Doamna Dăncilă, domnul Barna, domnul Hunor, domnul Paleologu, doamna Bruynseels, toți au. Ce face BEC, comite o ticăloșie. Eu mă voi adresa Parchetului cu aceeași sesizare pe care a făcut-o BEC-ul. Nu există o diferență între a sesiza BEC sau tu, poate oricine. Mă voi adresa Parchetului să verifice și în cazul domnului Iohannis, pe baza deciziei BEC, numărul de semnături care au semne de similitudine, asta este afirmația BEC și în cazul lui Iohannis și în cazul lui Cumpănașu”, a spus Alexandru Cumpănașu, la un post tv.

Campania electorală va începe pe 12 octombrie. Românii vor fi chemați la urne să-și aleagă președintele pentru următorii cinci ani pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat la 24 noiembrie. În diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.