Reabilitare pentru str. Basarabilor, pe care ar putea fi deviat traficul când Podul Olt intră-n reparație

444

Primăria Slatina va reabilita str. Basarabilor, tronson pe care ar putea să fie deviat traficul atunci când există lucrări de intervenție la podul peste râul Olt.

3,5 milioane lei va costa reabilitarea străzii Basarabilor, tronson ce trece pe la liceul Minulescu și ajunge la râul Olt, pe lângă Mănăstirea Clocociov. Este un tronson important din municipiu, ce poate prelua traficul atunci când există lucrări de intervenție la podul peste râul Olt, aflat pe DN 65, dar şi atunci când se petrec şi alte evenimente rutiere care pot duce la închiderea temporară a DN 65 către/dinspre direcţia Craiova. Strada care face legătura între municipiu şi localităţile învecinate este circulată de un număr mare de vehicule și este degradată.

Proiectul de reabilitare, care ar trebui realizată în 6 luni de zile, cuprinde: sistem carosabil, consolidare acostament, rigole carosabile, șanțuri dalate și benzi rezonatoare calmare trafic. De la km 1+240 la km 1+978, pe o lungime de 738 ml, este necesară, potrivit administrației municipale, consolidarea acostamentului pe partea dreaptă, fiind aleasă această soluție deoarece pe această parte este poziționat râul Olt ce are dig înspre strada Basarabilor.