LISTA/ 55 de blocuri din Slatina vor fi anvelopate

710

La solicitarea a 20 de asociaţii de proprietari, Primăria Slatina a inclus 55 de blocuri în programul de reabilitare termică.

Primăria Slatina va continua investițiile privind anveloparea blocurilor de locuințe din muncipiu. 20 de asociaţii de proprietari au înaintat cereri Direcţiei Administrare Patrimoniu a primăriei privind anveloparea a 55 de blocuri. Urmează ca administrația locală să efectueze expertiza și auditul energetic al blocurilor cuprinse în programul de reabilitare energetică, să încheie convenții cu asociațile de proprietari și să proiecteze și execute lucrările de reabilitare termică.

În prezent, aceste blocuri de locuinţe au elemente de construcţie ale faţadelor degradate sau deteriorate, precum şi pereţi exteriori şi tâmplarie exterioară neperformante din punct de vedere energetic, înregistrează de regulă un consum specific anual de energie pentru încălzire cuprins între 180 KWh/mp şi 240 Kwh/mp, cu pierderi de energie prin pereţii exteriori, ferestre şi terase ce determină costuri foarte ridicate cu încălzirea apartamentelor pe perioada de iarnă. Realizarea lucrarilor de intervenție la anvelopa blocului are ca scop creșterea performanței energetice, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 100 kWh/m2 arie utilă.

În ultimii trei ani, Primăria Slatina a reabilitat termic 103 blocuri.