INCREDIBIL Bătaie cruntă într-o școală între două profesoare. Finalul: două dosare penale

485

Un director de școală este anchetată pentru mai multe fapte penale după ce a rupt-o în bătaie pe o colegă, profesor de limba română. Dascălul a depus o plângere împotriva șefei, dar și a inspectorului școlar general.

O profesoară de limba română, care lucrează de opt ani la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu și de 19 ani în învățământ, a reclamat la Parchet că, în luna februarie, a fost agresată de directoarea adjunctă a instituției și sechestrată în biroul acesteia.

Scandalul a izbucnit in ziua în care dascălul și-ar fi exprimat nemulțumirea față de comportamentului directoarei, în cadrul unei ședințe la care participa și un inspector școlar.

„Incidentul cu lovirea și sechestrarea a avut loc pe 14 februarie. A fost un control de rutină al Inspectoratului, eram eu, domnul inspector și ambele doamne director, în care doamna director adjunct încerca să mă acuze de ceva, dar a zis că o să-i spună domnului inspector în lipsa mea. Și atunci am zis că dacă există vreo nemulțumire, haideți să aud și eu care este. Atunci mi-am exprimat părerea față de doamna director adjunct, Daniela Morie, că are un comportament abuziv față de noi, că ne înjură, și nu doar pe mine. Și pe celelalte colege. De aici a pornit tot scandalul. Mie mi s-a cerut un proces verbal de la o ședință cu părinții”, a povestit profesoara de limba română, Felicia Boceanu.

Potrivit profesoarei, a fost agresată atunci când s-a dus să ducă procesul verbal al ședinței.

„Peste două ore, terminasem orele, eu am mers să-l duc la doamna director și atunci doamna director adjunct m-a văzut și având biroul comun cu al doamnei director prim, s-a oferit să mă conducă la birou să las acel proces verbal. Doamna director prim era plecată la oră, mi-a deschis ușa, a încuiat-o, am fost lovită, m-a izbit de perete, m-a tras de păr, când s-a năpustit asupra mea, procesul verbal s-a șifonat. M-a împins și m-am lovit cu mâna de colțul biroului. Nu am bănuit nimic, nu aveam nici telefonul la mine. Ușa era încuiată, a băgat cheile în buzunar. A rămas acolo cu mine încuiată, aproximativ 40 de minute, probabil gândindu-se să mă liniștesc, să nu sun la Poliție, am stat acolo până când la ușă a apărut doamna director prim, însoțită de o colegă. Doamna director prim a deschis ușa”, a declarat Boceanu.

La scurt timp, cadrul didactic a mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și a depus plângere împotriva directoarei adjuncte.

Profesoara depus la dosar mai multe dovezi ale abuzurilor directoarei. Ea a înregistrat audio întâlnirea cu inspectorul general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, și cu cele două directoare, în care șefa inspectoratului i-a cerut să îşi retragă plângerile penale. O altă dovadă o reprezintă tăierea unor zile din salariu şi de un calificativ „bine”, deși comisia metodică îi acordase punctaj de 95.5.

„În februarie am fost lovită și sechestrată, s-a format o comisie de cercetare disciplinară care s-a suspendat, pentru că eu am depus plângerea penală la Parchet. Mi-au dat o decizie prin care îmi spuneau că am șase zile nemotivate. Eu plecasem cu un proiect cu școala în Turcia și ele mi-au cerut concediul medical, pentru că îmi dăduseră aprobare și să îmi fac analize. Am fost la inspectorat să spun ce mi se întâmplă. Doamna Mrejeru le-a chemat pe cele două. Seara, la școală m-au chemat doamnele director la ele în birou să facă presiuni. În următoarea zi a venit doamna inspector general la școală, în biroul doamnelor director, mi-a spus să îmi retrag plângerea, doamna Mrejeru și cele două doamne. Să mergem să rezolv la Poliție, că altfel nu pot rezolva cu cele șase zile tăiate. Nu am acceptat condiția, pentru că eu aveam aprobări pentru deplasare, pentru cele șase zile. Cred că doamna Mrejeru, după cum rezultă și din înregistrare, a făcut șantaj și abuz de funcție, acum organele competente rămân să stabilească dacă a fost vorba de un șantaj. Din punctul meu de vedere, acolo se încadrează. Și împotriva doamnei director prim”, a susținut profesoara.

„Sunt două cauze penale în care are calitatea de persoană vătămată. O cauză are ca obiect infracțiunea de purtare abuzivă și lipsire de libertate, iar cealaltă cauză infracțiunea de abuz în serviciu și șantaj”, a spus Camelia Caragea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Inspectorul școlar general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, neagă acuzațiile ce îi sunt aduse.