Sărbătoarea Pâinii, cu mari vedete și voie bună, de Ziua orașului Scornicești

168

Deși s-a vehiculat că anul acesta tradiționala manifestare ,,Sărbătorii Pâinii” va lipsi din orașul fostului dictator, aceasta va fi organizată mâine, cu fast, cu ocazia Zilei orașului Scornicești.

Scorniceştenii și locuitorii zonelor învecinate sunt așteptați cu mic cu mare mâine în mijlocul oraşului pentru a aniversa ziua localităţii, ocazionată de o nouă ediţie a ,,Sărbătorii Pâinii”. Manifestarea a avut loc pentru prima dată înainte de revoluţie şi s-a dorit să marcheze finalul secerişului şi obţinerea, în cel mai tradiţional mod, a grâului nou. Chiar dacă nu mai are amploarea şi nici strălucirea de altădată, evenimentul rămâne singura şansă anuală a scorniceştenilor de a uita de greutăţile de zi cu zi. Cât despre pâinea în ţest, ea rămâne vedeta sărbătorii chiar dacă nu mai este, ca pe vremuri, extrem de atractivă şi vizibilă.

Ediția din acest an va aduce în orașul de pe Plapcea mari nume ale folclorului românesc, dar și tineri talentați. Capete de afiș vor fi: Cristian Bănățeanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Delia Barbu, Marian Medregoniu și Gabriel Zăvoianu, pe scenă urcând și ansamblurile de tineri talentați- Călușul Scornicești, Mlădițele Oltului și Zestrea Poboranilor.