Deputatul Mihai Niță, exclus din partid. Vezi cine a fost numit în locul lui

318

Tăriceanu trece la atac. La solicitarea sa, forul de conducere al ALDE a decis excluderea din partid a tuturor celor cinci deputați care au ales să se retragă din grupul partidului de la Camera Deputaților. Printre cei excluși din partid se află și liderul organizației Olt, deputatul Mihai Niță. Totodată, conducerea ALDE a decis și dizolvarea BPJ-ului de la Olt.

Ședință cu scântei la ALDE. Tăriceanu a propus excluderea din partid a tuturor colegilor care nu au renunțat la colaborarea, sub diverse forme, cu PSD. După Teodor Meleșcanu, a fost rândul deputaților care s-au retras din grupul ALDE de la Camera Deputaților lăsând formațiunea politică fără o astfel de structură în Camera Inferioară a Parlamentului. Printre cei excluși se numără și liderul ALDE Olt, deputatul Mihai Niță.

Deputatul exclus de Tăriceanu din ALDE este cel care a solicitat demisia lui Daniel Chițoiu din funcția de secretar general al partidului. Niță a susținut că dezastrul de la europarlamentare i se datorează lui Chițoiu care a condus dezastruos campania electorală. Fostul președinte al ALDE Olt i-a cerut lui Tăriceanu schimbarea lui Varujan Vosganian din fruntea grupului parlamentar ALDE de la Camera Deputaților. Chițoiu și Vosganian sunt doi aproiați ai liderului ALDE.

În cadrul ședinței s-a decis și dizolvarea Biroului Politic Județean al ALDE Olt. Interimar la conducerea organizației a fost numit Ioan Ciugulea, vicepreședintele CJ Olt. Acceptarea acestei funcții politice, în actualul context politic, ar putea conduce la pierderea funcției de vicepreședinte al legislativului oltean.