Poliția Caracal rămâne fără șef. Costel Ghimiș a cerut pensionarea

209

Comisarul şef Costel Ghimiş, fost şef al biroului de Ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, împuternicit la conducerea instituției la începutullunii trecute, a solicitat pensionarea. Speră ca astfel să scape de povara cazului ,,Dincă”, dar și de o serie de alte nereguli care-l vizează. El urmează să fie audiat de SIIJ.

Numărul polițiștilor din Olt care au solicitat în ultimele două luni pensionarea crește. Pe lângă soții Mirea, aflați la conducerea Poliției Caracal și a secției Rurale Osica de Sus, și Marian Vasile de la Postul de Poliție Dobrosloveni, care au ceut pensionarea la scurt timp după izbucnirea scandalului de la Caracal, un alt om al legii s-a cerut la pensie.

Comisarul șef Costel Ghimiș, numit la început de august ca interimar la șefia Poliției Caracal după ce picase examenul susținut pentru această funcție, a cerut și ei să fie trecut ,,în rezervă”. Solicitarea vine tot în urma scandalului ,,Dincă”, deși numele său nu a fost prea mult vehiculat în presă.

Surse demne de încredere susțin că ancheta demarată de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a ajuns și la Ghimiș. Comisarul șef urmează să fie și el audiat în acest caz, numele său fiind rostit de mai mulți colegi care au fost deja audiați. În plus, procurorii au aflat și alte amănunte care îl leagă pe Ghimiș de debandada din Poliția Caracal, dar și un interlop local.