Festivalul de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii“, la start. Ce acţiuni culturale găzduieşte Centrul “Eugen Ionescu”

221

Ne pregătim de zor să ne primim oaspeţi în bătătură, să-i cinstim cu zaibăr şi praz şi să le arătăm că olteanu-i vesel şi nu se supără când se spun glume despre el. În Republica Oltenia, unde vineri dimineaţa se va intra doar cu Paşaport de oltean, cultura va fi ridicată la rang de cinste, majoritatea acţiunilor fiind găzduite de Centrul Cultural “Eugen Ionescu”.

Expoziţie de pictură, salon de fotografie umoristică, salon de carte şi o comedie de zile mari sunt acţiunile culturale incluse în calendarul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalul de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii“, organizate la Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina.

Astfel, vineri, 20 septembrie, cu începere de la ora 17,00, se vor desfăşura trei evenimente culturale: vernisajul expoziției de pictură naivă semnată de celebrul Ioan Măric (Bacău); vernisajul Salonului Național de Fotografie Umoristică (aflat la cea de-a șaptea ediție) şi Salonul de carte (cu invitați speciali din Australia, Cluj, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și, bineînțeles, Slatina).

Ziua va fi încheiată cu o comedie de zile mari. Începând cu ora 19,00 Primăria Slatina și Asociația Culturală Center Inter Art invită oltenii care iubesc teatrul la spectacolul cu piesa „Letis și leușteanul“ în interpretarea actorilor Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș. Regia este semnată de Geanina Herghelegiu. Intrarea se face pe bază de invitații, ce se vor distribui prin casieria Centrului începând de mâine, 17 septembrie, de la 17,00 în limita a două invitații pentru fiecare solicitant.

Festivalul se va desfășura în perioada 20 – 22 septembrie.