Un șofer din Balș a răsturnat o dubă cu 14 deținute, transportate la muncă în Slatina. 3 răniți

5842

O dubă a Penitenciarului Craiova în care se aflau mai multe deţinute ce erau transportate spre un punct de lucru din Slatina s-a ciocnit, în această dimineaţă, în localitatea Pieleşti, judeţul Dolj, cu o maşină condusă de un bălșean. O deținută şi o femeie cu un copil din maşină au fost răniţi.

Cinci deţinute din cele 14 care se aflau în duba Penitenciarului Craiova, care s-a ciocnit în localitatea Pieleşti cu o maşină, au fost transportate la spital pentru investigaţii, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP.)

Accidentul a avut loc pe DN65 Craiova-Balş, în zona localităţii Pieleşti. În dubă se aflau deţinute aflate în custodia Penitenciarului Craiova – Secţia Exterioară Işalniţa, care erau transportate către un punct de lucru aflat în municipiul Slatina.

“Menţionăm că mijlocul de transport în care se aflau cele 14 deţinute aparţine unui transportator autorizat, contractat de către beneficiarul forţei de muncă. La momentul prezentei, 5 deţinute au fost prezentate pentru investigaţii în cadrul unei unităţi spitaliceşti din reţeaua sanitară publică, celelalte deţinute, precum şi personalul unităţii de detenţie aflat în mijlocul de transport la momentul producerii evenimentului rutier, fiind preluaţi şi transportaţi la sediul penitenciarului, urmând a fi supuşi, de asemenea, unor investigaţii medicale”, a anunțat ANP/

Reprezentanţii ISU Dolj au declarat că în urma impactului au suferit leziuni două femei şi un copil. Una dintre victime se afla în autospecială, iar celelalte două victime în maşină. În autoturism se afla o familie: soţ, soţie şi un copil de 8 ani.

Poliţia Dolj a anunţat că şoferul unui autoturism care circula dinspre Balş spre Craiova nu s-a asigurat la o întoarcere şi a lovit microbuzul cu deținute, care circula din sens opus. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În zonă s-a produs în același timp un alt accident, între un TIR și un biciclist, iar șoferul autoturismului care s-a ciocnit cu duba cu deținute a încercat să evite zona de accident TIR-biciclist și a întors pe linie continuã în fața microbuzului.

Traficul rutier s-a desfăşurat îngreunat, pe un fir alternativ, pe DN 65 Craiova – Balş.