Selfie cu evadații prinși le-a adus sancțiuni jandarmilor caracaleni

267

Trei jandarmii din Caracal care i-au prins la finele lunii trecute pe cei doi evadați din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş, nu vor fi recompensați, ci sancționați. Pentru că au imortalizat momentul printr-un selfie ajuns viral.

120 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, angajați de la alte structuri din cadrul MAI au participat la acțiunile de căutare a doi fugari, Claudiu Soare și Samuel Teglas, tineri de 19, repectiv 21 de ani, condamnaţi pentru furt calificat şi tăinuire, care au evadat la sfârşitul lunii august din Centrul Educativ Buziaş. Tinerii evadaţi au fost prinşi în judeţul Olt, în zona comunei Gârcov.

În urma acestui eveniment, Inspectoratul de Jandarmi Olt a declanşat o anchetă la Detaşamentul Caracal, după ce trei jandarmi şi-au făcut selfie cu evadații prinși. Ei și-au aflat acum și pedepasa dispusă.

„În urma verificărilor efectuate de către comisia constituită la nivelul unităţii, s-a dispus faţă de cei trei militari, măsura ,<atragerii atenţiei asupra faptei săvârşite şi a consecinţelor acesteia şi indicarea modului de comportare în viitor>, în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinei Militare (…)”, arată IJJ  Olt.

La luarea măsurii disciplinare s-a ţinut cont de conduita profesională anterioară a jandarmilor, dar şi de faptul că nu au alte sancţiuni disciplinare, precum şi de faptul că au prins evadaţii.