Doliu la Corabia! Un cetățean de onoare al orașului a DECEDAT

1419

Profesorul universitar dr. Gherghina Gheorghe a încetat din viață. Avea 66 de ani și era doctor în specializarea Mecanica Fină.

Administrația orașului Corabia a anunțat azi dispariția unui cetățean de onoare al localității, un om care a format numeroase generații de elevi.

“A încetat din viață profesorul universitar Gherghina Gheorghe, cetățean de onoare al orașului Corabia din anul 2012. Profesorul Gherghina a fost un om deosebit, un om care ți-a dedicat viața pentru pregătirea generațiilor de studenți, om cu o pregătire profesională deosebită, cu numeroase cărți publicate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Primăria Corabia.

Prof. univ. Gherghina s-a născut în Corabia în data de 15 ianuarie 1953, a absolvit liceul în anul 1972, după care a intrat la Institutul Politehnic din București, specializarea Mecanică Fină, absolvind în anul 1977. Începând cu anul 1977 a lucrat la Întreprinderea de Utilaj Greu din Craiova ca inginer tehnolog. În anul 1991 a devenit șef de lucrări la Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova, apoi conferențiar, iar în anul 2003 a devenit profesor universitar. În anul 1998 a obținut titlul de doctor în pecializarea Mecanică Fină.