„Ajută și tu un școlar!”, campanie derulată de Episcopia Slatinei. Puteți dona rechizite la orice parohie sau mănăstire din județ!

77

Până pe data de 15 septembrie, Episcopia Slatinei și Romanaților derulează cea de-a patra ediție a campaniei „Ajută și tu un școlar!”, menită să aducă zâmbetul de buze copiilor din familii confruntați cu o situație financiară ce nu le permite să le asigure celor mici toate necesare întâmpinării noului an școlar.

În noul an școlar vor păși cu dreptul și cu zâmbetul pe buze mai mulți copii din familii cu venituri mici. Episcopia Slatinei și Romanaților a demarat, pentru al patrulea an, campania „Ajută și tu un școlar!”, colectând astfel rechizite școlare. Campania se va derula până pe data de 15 septembrie, de către Sectorul Social-Misionar al Episcopiei și se organizează în fiecare parohie și mănăstire din județul Olt.

“În perioada 1 august – 15 septembrie 2019, Sectorul Social-Misionar al Episcopiei Slatinei și Romanaților organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, colecta de rechizite şcolare – caiete, pixuri, creioane, carioci, acuarele, ghiozdane, manuale şcolare etc., în fiecare parohie/ mănăstire din județul Olt, obiecte care vor fi dăruite ulterior copiilor defavorizați, pentru a preveni abandonul școlar. Persoanele dornice să se implice în această acțiune vor putea dona rechizite la fiecare biserică/ mănăstire din județul Olt sau la Centrul Social al Episcopiei Slatinei și Romanaților, situat în orașul vechi din Slatina, pe strada Grădiniței, nr. 1. Implicarea fiecăruia dintre noi poate însemna o rază de speranță pentru o întreagă familie.”, a anunțat Episcopia.

Anul trecut, 4.285 de copii din familii nevoiașe, instituționalizați sau cu probleme speciale au primit, în urma derulării acestei campanii, rechizite pentru a începe așa cum se cuvine noul an școlar, iar în anul 2017 Eparhia Slatinei și Romanaților a oferit rechizite școlare unui număr de 3.230 copii.