Niță cere ALDE renunțarea la alianța cu Ponta

132

Președintele ALDE Olt și deputat de Olt, Mihai Niță a cerut azi partidului să-l demită pe secretarul general Daniel Chițoiu și renunțarea la alianța cu Pro România.

Amenințând că se vor constitui în grupuri parlamentare independente, iar în cazul unei moțiuni de cenzură vor fi alături de PSD, liderii organizațiilor ALDE din țară au pornit războiul împotriva deciziilor luate la nivel central privind alianța cu Pro România și renunțarea la candidatura la prezidențiale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Răzmerița a pornit de la Olt, președintele organizației, deputatul Mihai Niță anunțându-și nemulțumirea și acțiunea în cadrul unei conferinșe de presă. Parlamentarul a declarat că astfel de decizii au mai fost luate și de alte organizații din țară.

Niță a cerut demisia secretarului general Daniel Chițoiu, dar și renunțarea la alianța cu Pro România.

„Considerăm că secretarul general trebuia să își apere partidul, pe liderul acestuia, inclusiv de atacurile nepermise ale noului partener politic, care a încercat prin toate declarațiile publice să delegitimeze politic ALDR și să îl trateze ca pe  partidul minor din noua alianță…În baza mandatului Biroului Politic Teritorial al ALDE Olt, solicităm demisia imediată din funcția de secretar general al ALDE a domnului Daniel Chițoiu și întrunirea forurilor statutare ale partidului, în care să fie desemnat un secretar general agreat de toți liderii județeni ai partidului (…) Partidul se poate redresa cu gânduri serioase, cu corectitudine, cu muncă de partid făcută în mod sincer și cinstit”, a declarat Mihai Niță.