Au vrut să păcălească prin metoda „accidentul” , însă au sunat la poliție. Greșeala i-a costat libertatea

136

Doi frați au încercat să facă rost de bani simplu și rapid, dar s-au ales cu închisoare. Încercând să păcăleacă prin metoda accidentul, tinerii au sunat la poliție. Dispecerul a intrat în joc și s-a prefăcut victimă.

Cei doi bărbați au sunat din greșeală la Poliția Oțelul Roșu, dispecerul și-a dat seama de jocul tâlharilor și s-a prefăcut victima. Cei doi au sfârșit cu ani de închisoare. Unul dintre aceștia a fost condamnat la doi ani și opt luni de  închisoare cu suspendare și termen cu supraveghere de patru ani, iar cel de-al doilea are de executat un an de închisoare plus alții 13 ani din alte dosare.

Ambele sentințe sunt definitive.

Domnul Lucian David, șeful Poliției Oțelul Roșu :„Au format numărul de telefon şi au sunat la Poliţie. Nu ştiau. Din greşeală au sunat, credeau că e o persoană în vârstă. Dispecerul şi-a dat seama şi a intrat în jocul lor”, a declarat acesta.

Bărbații au povestit dispecerului cum fiul său este în comă, fiind victima unui accident și este necesară o sumă de câteva mii de euro pentru a fi operat.

„Scopul a fost să-i prindem, aşa că poliţistul s-a arătat dispus să le dea bani, dar nu cât au cerut, ci a negociat. Au venit ei în Oţelu Roşu. A fost un plic cu bani de hârtie pe care l-am lăsat la un supermarket. După ce au plecat i-am urmărit şi i-am prins”

„Romică (poliţistul confundat cu un bătrân – n.r.) a fost creierul. El a fost în linia întâi. I-a ţinut de vorbă, s-a transpus în personajul omului în vârstă, credul, afectat de vestea primită despre fiul lui. Am făcut totul ca la carte. Aşa o situaţie nu am mai întâlnit şi am avut vreo 2000 de dosare în cariera mea, numai anchete am făcut. Am fost uluiţi la început, ne-a luat câteva secunde să ne revenim”, a adăugat fostul șef de secție.