Părinții Alexandrei, CITAȚI la DIICOT București după ce au refuzat să predea buletinul fetei

249

Procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus luni, prin ordonanţă, predarea de către familia Alexandrei Măceșanu a cărţii de identitate aparţinând minorei. Întrucât au refuzat, părinții au fost citați să se prezinte mâine la București cu buletinul.

Luni, procurorii împreună cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova – s-au deplasat la domiciliul părinţilor Alexandrei Măceșanu, aducându-le la cunoştinţă ordonanţa dispusă de DIICOT privind predarea cărţii de identitate a fetei, precum şi concluziile raportului de expertiză genetică. DIICOT a informat tot luni, citând raportul de expertiză medico-legală de la Institutul “Mina Minovici”, că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, care a recunoscut că ar fi ucis-o pe Alexandra, de 15 ani, pe data de 25 iulie,  conţin ADN-ul minorei.

“Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparţinând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conţinutul concluziilor respectivului raport”, menţionează DIICOT.

“Este dreptul lor să creadă că este în viaţă. IML trebuia să le dea celor de la DIICOT un certificat de deces, iar DIICOT să ceară actele pe baza unui raport de autopsie. Dar care autopsie? Ce părinte nu ar crede că este în viaţă, atât timp că nu sunt alte probe? Ei nu vor să dea buletinul, ca să nu se încheie cazul aşa, cum vor procurorii. Acest buletin este unul dintre puţinele lucruri rămase de la Alexandra, este un lucru personal”, a explicat Cumpănaşu, unchiul fetei.

Părinții au fost citați să se prezinte mâine la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziţie concluziile documentului.