Deputatul Alexandru Stănescu, campion la inițiative legislative

32
Alexandru Stănescu

Alexandru Stănescu, deputatul de Olt aflat în fruntea Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, este unul dintre cei mai prolifici demnitari. În acest mandat, alesul oltenilor și-a trecut în cont 74 de propuneri legislative. Dintre acestea, aproape jumătate au devenit legi, fiind votate de parlamentari și promulgate de președinte.

Deputatul Alexandru Stănescu nu face parte dintre demnitarii care sunt vizibili, nu iese la televizor, nu participă la tot felul de manifestări și nu se numără printre aleșii care sunt utilizatori frecvenți ai mijloacelor moderne de comunicare. Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților este extrem de preocupat de modificarea legislației din domeniul agricol, astfel încât fermierii să fie ajutați să se dezvolte și să asigure, într-o mare măsură, cele necesare pentru masa românilor.

De la debutul acestui mandat, demnitarul oltean a inițiat prin semnătură 74 de propuneri legislative. 34 dintre acestea au fost votate de colegi, dar și de senatori, devenind legi care au trecut și de pixul președintelui Klaus Iohannis fiind promulgate.

Ultima inițiativă care a devenit lege vizează înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare.